Bemutatkozás


1974-ben születtem Kiskunhalason.  A Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban tettem kitűnő érettségit, majd 1993-ban nyertem felvételt a Semmelweis Orvostudományi Egyetemre, ahol 1999-ben diplomáztam.

1999 ősze óta a Semmelweis Egyetem II.sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán dolgozom, először természetesen mint rezidens orvos, 2005-ben letett szakvizsgám óta   szülész-nőgyógyász szakorvos, majd 2008-óta, mint egyetemi adjunktus.

2008-ban PhD fokozatot szereztem a Pécsi Tudományegyetemen, ahol a   különböző gyógyszerek  terhességre gyakorolt hatását vizsgáltuk.
A fenti témával azóta is foglalkozom.

Folyamatosan részt veszek a klinikánkon megforduló orvostanhallgatók, szülésznő-tanulók képzésében, angol nyelven is. Klinikánk szülésre felkészítő tanfolyamában is tartok előadást.
A szakmai továbbfejlődés nélkülözhetetlen velejárójaként gyakran veszek részt tudományos továbbképzéseken, konferenciákon, ahol rendszeresen elő is adok különböző témakörökben.

2013-tól a Közép-Magyarországi Szülészeti Kollégium felkért, hogy Bánhidy Ferenc professzor úrral együtt kutatási programot indítsunk a gyógyszerek terhességre gyakorolt hatásának elemzésére, tekintettel arra, hogy még jelenleg a 21. században is ez egy meglehetősen feltáratlan területe az orvostudománynak.


Érdeklődési területeim: gyógyszerek terhességre gyakorolt hatása, teratologia, meddőség, nőgyógyászati betegségek endoszkópos megoldása (hysteroscopia, laparoscopia). Jelenleg gyermeknőgyógyász szakvizsgámra készülök.

Magánrendelésemen terhesgondozást, ultrahang-diagnosztikai tevékenységet és teljes körű nőgyógyászati szűrővizsgálatot  végzek. Főállásom továbbra is a II. Női Klinikán van, ahol a mindennapokban részt veszek a legmagasabb szintű szülészeti  és nőgyógyászati betegellátásban, rendelkezésemre áll a modern felújított műtő és a kényelmes európai színvonalú szülőszoba.

 

Tagságaim:

Magyar Nőorvos Társaság
http://www.mnt.hu


Magyar Szülészeti és Nőgyógyászati Ultrahang társaság
http://www.msznut.hu


Magyar Szenologiai Társaság

http://www.senology.hu/


Magyar Nőgyógyászati Endoszkópos Társaság
http://www.laparoscopia.hu